14 Февруари 2012
229660
Руски шоколадов сладкиш
Шоколадов десерт
Брауни с кафе и шоколад
Сладкиш Калтер Хунд
Шоколадов пастет
Шоколадов кейк
Маркиз от шоколад
Калифорнийска златна треска
Шоколадови квадратчета
Шоколадов сладкиш с майонеза
Шоколадов сладкиш с майонеза
200 г майонеза
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
5 с.л. какао
10 г бакпулвер
За глазурата:
200 г шоколад
100 г масло
Как да го приготвим
Брашното, захарта, какаото и бакпулвера се смесват в купа. Прибавят се майонезата и 200 мл вода. Разбърква се с лъжица, а не с миксер. Намазва се тавичка (размер не по-малко от 25 см в диаметър) с олио и се поръсва с брашно. Изсипва се тестото и се изравнява с лъжица. Пече се 25-30 минути на 180 С, като се проверява за готовност с клечка. Глазурата се разтопява на водна баня. Когато сладкишът се охлади, се намазва с глазурата и отгоре може да се украси по избор - кокосови стърготини, смлени орехи, захарни пръчици.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари