Рецепти за шоколадови сладкиши

вход през zajenata.bg
229670

Брауни с кафе и шоколад

1 и 1/2ч.ч брашно
1 и 1/2ч.ч захар
3/4 ч.ч какао
2 ч.л бакпулвер
1ч.л /равна/ сода
2 бр. яйца
1к.чаша силно кафе
1ч.ч прясно мляко
1/2 ч.ч олио
1п. ванилия
За глазурата:
100гр. натурален шоколад
1 ч.л масло
1 ч.л какао
2-3 ч.л вода

Как да го приготвим
Смесете всички сухи съставки заедно,като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта,какаото и содата.Към тях добавете леко разбитите яйца с останалите мокри съставки/кафе,прясно мляко,олио/.Бъркайте с телена бъркалка ,докато се хомогенизира,като накрая ароматизирате с ванилията.Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече за 30-35 мин. на 180 градуса или докато сладкиша е напълно готов.Извадете го от фурната и оставете леко да се охлажда за 5-10 мин.

За глазурата: сложете маслото да се разтопи леко в съд на котлона и добавете какаото,натрошения шоколад и водата.
Рабъркайте за да се смесят съставките и махнете от котлона.Надупчете с вилица повърхността на сладкиша и залейте равномерно с глазурата.

Нарежете на парчета и поднесете!

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft