Брауни с кафе и шоколад
1 и 1/2ч.ч брашно
1 и 1/2ч.ч захар
3/4 ч.ч какао
2 ч.л бакпулвер
1ч.л /равна/ сода
2 бр. яйца
1к.чаша силно кафе
1ч.ч прясно мляко
1/2 ч.ч олио
1п. ванилия
За глазурата:
100гр. натурален шоколад
1 ч.л масло
1 ч.л какао
2-3 ч.л вода
Как да го приготвим
Смесете всички сухи съставки заедно,като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта,какаото и содата.Към тях добавете леко разбитите яйца с останалите мокри съставки/кафе,прясно мляко,олио/.Бъркайте с телена бъркалка ,докато се хомогенизира,като накрая ароматизирате с ванилията.Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече за 30-35 мин. на 180 градуса или докато сладкиша е напълно готов.Извадете го от фурната и оставете леко да се охлажда за 5-10 мин.
За глазурата: сложете маслото да се разтопи леко в съд на котлона и добавете какаото,натрошения шоколад и водата.
Рабъркайте за да се смесят съставките и махнете от котлона.Надупчете с вилица повърхността на сладкиша и залейте равномерно с глазурата.
Нарежете на парчета и поднесете!