Рецепти за ястия с кайма

вход през zajenata.bg
137542

Яйца, увити в кайма

1/4 кубче пилешки бульон

8 твърдо сварени яйца
500 г кайма
2 скилидка пресован чесън или на прах
1/2 глава кромид лук, нарязан на ситно (може да се използват също и листата на зеленият лук)
2 с. л. ситно нарязан магданоз
1 ч. л. кимион
1 ч. л. черен пипер

За паниране:

1 ч. ч. галета
2 с. л. сусам (по желание)
4 с. л. брашно
1 разбито яйце
олио за пържене

• Пилешкият бульон се разтваря в 5 с. л. гореща вода.
• Мляното месо се обърква с разтворения бульон, чесъна, кромида, магданоза, кимиона и черния пипер.
• Обърканата кайма се разделя на осем части, които с мокри ръце се сплескват и се обвиват около обелените яйца.
• Оформят се топки.
• Галетата се смесва със сусама.
• Топките се овалват в брашното, след това в разбитото яйце и накрая в галетата.
• Каймата с яйцата се изпържва от всички страни в загрято олио. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft