Яйца, увити в кайма
1/4 кубче пилешки бульон
8 твърдо сварени яйца
500 г кайма
2 скилидка пресован чесън или на прах
1/2 глава кромид лук, нарязан на ситно (може да се използват също и листата на зеленият лук)
2 с. л. ситно нарязан магданоз
1 ч. л. кимион
1 ч. л. черен пипер
За паниране:
1 ч. ч. галета
2 с. л. сусам (по желание)
4 с. л. брашно
1 разбито яйце
олио за пържене
• Пилешкият бульон се разтваря в 5 с. л. гореща вода.
• Мляното месо се обърква с разтворения бульон, чесъна, кромида, магданоза, кимиона и черния пипер.
• Обърканата кайма се разделя на осем части, които с мокри ръце се сплескват и се обвиват около обелените яйца.
• Оформят се топки.
• Галетата се смесва със сусама.
• Топките се овалват в брашното, след това в разбитото яйце и накрая в галетата.
• Каймата с яйцата се изпържва от всички страни в загрято олио.