Пилешки кюфтета
1 кг пилешка кайма
250 г тънко нарязана шунка
2 с. л. накълцани листа кориандър
1 скилидка пресован чесън
3 стръка зелен лук
70 г хлебни трохи
60 мл зехтин
СОС ЗА ТОПЕНЕ
1 с. л. сладък чили сос
2 с. л. соев сос
• Шунката и зеленият лук се нарязват на дребно.
• В купа се смесват каймата, шунката, лукът, чесънът, трохите и кориандърът.
• Омесват се добре.
• С мерителна чаша (1/4 ч. ч.=60 мл) или със супена лъжица (4 пъти х 1 с. л.) се взима от сместа.
• Оформят се плоски кюфтета.
• В среден тиган с дебело дъно се сгорещява зехтинът.
• Кюфтетата се изпържват от двете страни до златист цвят и готовност.
• Междувременно се приготвя и сосът за топене : двата соса се разбъркват до еднородност.
• Изпържените кюфтета от пилешка кайма се поднасят със соса и листа от рукола или маруля.