Мексиканска супа с кайма
4 с. л. олио
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
2 к. л. лют червен пипер
2 к. л. смлян кимион
3 с. л. пресен кориандър
2 с. л. смлян кориандър
500 г кайма
1 с. л. доматено пюре
4 домата
420 г консервиран червен боб
2 л телешки бульон
80 г заквасена сметана
• В тенджерата се задушава лукът, който е нарязан на дребно.
• Прибавят се пресованият чесън, лютият червен пипер, кимионът и смленият кориандър.
• Сместа се задушава 1 минута.
• Добавя се каймата и се задушава, като се разбърква, за да стане на бучки, около 3-4 минути.
• Доматите се почистват от кожата и семките и се нарязват на дребни кубчета.
• Прибавят се към сместа заедно с доматеното пюре, отцедения фасул и бульонът.
• Супата по мексикански с кайма се довежда до кипване и огънят се намалява.
• Вари се похлупена 25 минути.
• Сервира се украсена с листа от кориандър и заквасена сметана.