Какво да сготвим от понеделник до петък за обяд

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Яхния от стар фасул ЧЕТВЪРТЪК
631828

Яхния от стар фасул ЧЕТВЪРТЪК

* 300 г фасул
* 1/2 ч.ч. (100 мл) олио
* 1-2 бр. моркови
* 1 резен целина
* 1 бр. суха червена чушка
* 1 с.л. (10 г) доматено пюре
* 1-2 глави лук
* 3-4 бр. люти чушлета
* джоджен
* червен пипер
* сол

Измитият фасул се залива със студена вода (може и предварително да е накиснат) и се вари заедно с нарязаните на ситно моркови, целина, чушка и част от лука. Водата не бива да е много и ако трябва се долива. Прибавя се и малка част от олиото, за да се свари по-бързо фасулът. Посолява се, когато зърната са омекнали и водата е размътена. Продължава да увира, като през това време се прави запръжката: в сгорещената мазнина се пържи останалият лук, червеният пипер и доматеното пюре. Сместа се излива върху сварения фасул, разбърква се и ври още 5 минути на тих огън. Отстранява се и се поръсва с джоджен.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft