Бисквитена торта с орехи и шоколад
450 г обикновени бисквити (3 пакета)
100-200 мл прясно мляко
50-100 г орехови ядки
шоколад за украса
За крема:
750 мл прясно мляко
200 г захар
2 бр. яйца
3-4 с.л. брашно
1 ванилия
За приготвянето на крема млякото се кипва, добавя се захарта и се разбива докато захарта се разтвори. След това брашното се разбива с яйцата и ванилията, към него се налива млякото със захарта и се бърка непрекъснато докато се получи гладък крем.
Бисквитите се начупват (може да се оставят цели) и с тях се покрива дъното на подходяща тава. Поливат се с прясно мляко и с приготвения крем, прави се втори пласт и така до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с пласт крем, украсява се с разтопен или настърган шоколад и се поръсва със смлени орехи. Преди сервиране готовата торта трябва да престои поне 4-6 часа в хладилник.