Бързи рецепти за торти с бисквити

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бисквитена торта с орехи и шоколад
939731

Бисквитена торта с орехи и шоколад

    450 г обикновени бисквити (3 пакета)
    100-200 мл прясно мляко
    50-100 г орехови ядки
    шоколад за украса

За крема:

    750 мл прясно мляко
    200 г захар
    2 бр. яйца
    3-4 с.л. брашно
    1 ванилия

За приготвянето на крема млякото се кипва, добавя се захарта и се разбива докато захарта се разтвори. След това брашното се разбива с яйцата и ванилията, към него се налива млякото със захарта и се бърка непрекъснато докато се получи гладък крем.
Бисквитите се начупват (може да се оставят цели) и с тях се покрива дъното на подходяща тава. Поливат се с прясно мляко и с приготвения крем, прави се втори пласт и така до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с пласт крем, украсява се с разтопен или настърган шоколад и се поръсва със смлени орехи. Преди сервиране готовата торта трябва да престои поне 4-6 часа в хладилник.

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft