Бисквитени сладки с мед
2 яйца, 120 г пудра захар, 100 мл олио, 150 г мед, 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, 1 чаена лъжичка канела, 200 г брашно. За крема: 125 г краве масло, 5 супени лъжици пудра захар, 5 супени лъжици прясно мляко, смлени орехи.
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се олиото, медът, содата, канелата и брашното. Замесва се средно твърдо тесто. Правят се топчета с големина на орех и се овалват с ръце, намазани с олио. Изпичат се до бледорозово в намазана тава в умерена фурна. След като поизстинат, се издълбават малко и трохите се събират. На крема: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Трохите се смесват с млякото и с разбитото масло. Всичко се разбърква и се пълнят бисквитите в издълбаната част. Слепват се две по две. По ръбовете се овалват в смлените орехи.