29 Април 2012
939731
Бисквитена торта с орехи и шоколад
Домашна бисквитена торта
Бисквитени сладки с мед
Бисквитено руло с мармалад
Бисквитена торта с ябълки
Бисквитено руло с ядки
Бисквити с бадеми
Шоколадова торта с бисквити
Бисквитена торта с плодове
Бисквитена торта с ябълки
7 средно големи ябълки, 4 опаковки бисквити, 2 яйца, 125 г краве масло, 1 лимон, 1 чаена чаша захар, 2 супени лъжици коняк (ром); за гарниране на тортата - 175 г (1 опаковка) сметана, 2 супени лъжици пудра захар, 1 пакетче ванилия.
Ябълките се настъргват на дребно ренде, смесват се с предварително разбитото със захарта масло и се задушават до полуизпаряване на течността, след което се отстраняват от огъня и към тях при непрекъснато разбиване се прибавят яйцата, конякът, сокът и настърганата кора от лимона. В тортена форма се нареждат на редове бисквитите, като се намазват с топлия крем. Приготвената торта се оставя да престои най-малко 6 часа, след което се гарнира с разбитата с пудрата захар и ванилията сметана.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари