11 Май 2012
58196
Коктейл със сладолед и какао
Бишкотен сладкиш
Реване
Пържени ябълки
Печени ябълки
Печена палачинка
Мляко с ориз
Млечна баница с хляб
Макарони на фурна
Крем карамел
Грис-халва
Варено жито
Бишкотен сладкиш
10-12 бишкоти
2 1/2 супени лъжици десертно нишесте
0,500 л прясно мляко
3 супени лъжици захар
Прясното мляко се слага да заври със захарта. Нишестето се размива в студена вода или в мляко и се приготвя крем според указанието върху плика. В дълбок съд (най-удобни са съдовете от йенско стъкло) се нареждат ред бишкоти, натрошени на 3-4 парчета, и се заливат с едната половина горещ крем. Нареждат се втори ред бишкоти, сипва се останалият крем и се заглажда с нож. Сервира се след няколко часа. Пр желание може да се гарнира с пресни плодове или със сладко. Бишкотите може предварително да се потопят в смес, приготвена от 1 чаена чаша студено прясно мляко, 2 чаени лъжички захар и 2 чаени лъжички какао (пескао).
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари