11 Май 2012
58196
Коктейл със сладолед и какао
Бишкотен сладкиш
Реване
Пържени ябълки
Печени ябълки
Печена палачинка
Мляко с ориз
Млечна баница с хляб
Макарони на фурна
Крем карамел
Грис-халва
Варено жито
Варено жито
2 чаени чаши жито за варене
8 супени лъжици захар
2 супени лъжици брашно
1/2 чаена чаша орехи
Житото се залива с 6 чаени чаши вода и се слага да ври. Сварява се за различно време - в зависимост от сорта и от това, дали е прясно. Щом зърната омекнат и се напукат, прибавя се захарта и на тих огън се вари още 15 мин. Ако водата изври, добавят се още 1-2 чаши, за да стане по-сочно. При сервирането всяка порция се поръсва с малко препечено брашно и със счукани орехи, а по желание и с канела.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари