11 Май 2012
58419
![Грис-халва](https://i.zajenata.bg/images/1/big_36044a2e95e3d1646553ac40dfe0466c.jpg)
Коктейл със сладолед и какао
Бишкотен сладкиш
Реване
Пържени ябълки
Печени ябълки
Печена палачинка
Мляко с ориз
Млечна баница с хляб
Макарони на фурна
Крем карамел
Грис-халва
Варено жито
Грис-халва
1 чаена чаша грис
1 1/4 чаени чаши захар
100 г краве масло
Захарта се слага в дълбок съд да заври с 2 чаени чаши вода, като се разбърква. Маслото се сгорещява в тиган и се прибавя гриста. Пържи се при непрекъснато разбъркване, докато добие светлокафяв цвят. Налива се бавно сиропът и се разбърква. Вари се, докато сместа започне да се отдели от съда. Сваля се от огъня н се изсипва в подходящ съд. По желание със супена лъжица могат да се направят отделни порции.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари