Бяла риба с броколи
400 г филе от бяла риба
2 лимона
сол
смлян черен пипер
300 г броколи
2 яйца
100 г брашно
200 мл ледена вода
смлян черен пипер
брашно за овалване
500 г олио за пържене
• Филето от риба се измива (размразява се) и се нарязва на средни парчета.
• Един лимон се разрязва на половинка и едната половина се изстисква.
• Нарязаното рибно филе се поръсва със сока и се подправя със сол и смлян черен пипер.
• Нарежда се в купа и се покрива.
• Поставя се в хладилник за 1 час.
• Останалите лимони се нарязват на резени.
• Броколито се измива и се разделя на розички.
• Яйцата се разбъркват с брашното и ледената вода до гладка паста.
• Пастата се съхранява в хладилник.
• Мазнината за пържене се загрява в дълбок тиган (фритюрник 180 С) .
• Рибните филета и розичките броколи се овалват в брашно, след това в пастата и се изпържват в сгорещена мазнина.
• Поставят се върху кухненско руло, за да се отцеди излишната мазнина.
• Рибата с броколи се сервират в чиния с лимоновите резени.