![Картофи със запечен кашкавал](https://i.zajenata.bg/images/2/big_17e580a9715e5dec0e3f0dee044e7779.jpg)
Картофи със запечен кашкавал
5-6 бр картофи
20 г краве масло
20 мл прясно мляко
100 г кашкавал
сол
черен пипер
подправки (по желание)
• Картофите се измиват добре и се поставят във фурната (предварително загрята на 200 С).
• След 40-60 минути (зависи от големината на картофите) са готови.
• Изваждат се и се разрязват на две половинки.
• С помощта на чаена лъжица се издълбават.
• От това което е издълбано се прави пюре с масло (ако прецените, че е сухо добавете малко мляко).
• Пюрето се връща обратно в издълбаните половинки и отгоре се настъргва любим кашкавал.
• Поръсва се с любима подправка.
• Картофите се връщат във фурната и се запичат, докато се разтопи кашкавалът.
• Запечените картофи с кашкавал се поднасят веднага.
• Варианти : в картофеното пюре може да се добавят гъби, лук, кисели краставици и т.н.