Вкусен шаран на фурна
Шаран плакия
Шаран с кисело мляко и чесън
Рибник с кисело зеле за Никулден
Как да си проготвите рибник
Пълнен шаран за Никулден
Желиран шаран за Никулден
Шаран с орехи и стафиди
Пълнен шаран със стафиди
Пълнен шаран в тесто за Никулден
Вкусен шаран на фурна
Продукти:
1 шаран
сол
лимонов сок
2 големи глави кромид лук
125 мл (1/2 ч. ч.) сухо бяло вино
60 мл (1/4 ч. ч.) олио
смлян черен пипер
Приготвяне:
• Лукът се обелва и нарязва на филии.
• Шаранът се почиства от вътрешностите, измива се и се подсушава.
• Посолява се отвътре и отвън, след което се полива с лимон.
• Шаранът се оставя да престои 30-40 минути.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Огнеупорна тава се намаслява, а дъното се поръсва с част от лука.
• По средата се поставя шаранът.
• Поръсва се с останалия лук, сух девесил и черен пипер..
• Полива се с олиото и виното.
• Шаранът се пече 35-45 минути.
Вкусни рецепти
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари