Рецепти за шаран за Никулден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Желиран шаран за Никулден
152093

Желиран шаран за Никулден

Продукти:

1 шаран

2 глави кромид лук
2—3 чушки
4 яйца
3 домата
сол
червен пипер
5 г желатин
Приготвяне:

• Шаранът се изчиства, измива и се изваждат двете филета.
• Костите, главата и хайверът, се варят 1 час в малко вода.
• Добавят се чушките и доматите.
• Прецеденият бульон се подправя обилно със сол и червен пипер, излива се върху парчетата риба и се вари на слаб огън.
• Изстиналата риба се поставя в дълбока чиния и се гарнира с 2 твърдо сварени яйца, нарязани на филийки, ивици червени чушки и рибния хайвер.
• Желатинът се накисва в 100 мл студена вода.
• За избистряне на рибния бульон се разбиват 2 белтъка с малко вода, изсипват се в бульона и се бият непрекъснато с телта, докато заврат.
• Тенджерата се сваля от огъня.
• Предварително накиснатият желатин се разтваря, като се бърка в бульона.
• Прецежда се през кърпа и се излива върху рибата.
• Желираният шаран се поставя на студено. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft