Гъбена супа със сирене
2 супени лъжици масло (маргарин), 1 глава кромид лук, 250 гр. пресни гъби, сок от 1 лимон, 1 1/2 ч.ч. бяло вино, 250 мл. течна сметана, сол, счукан бял пипер,
1 щипка индийско орехче, 1 щипка захар, 2 супени лъжици ситно нарязан магданоз, 1 супена лъжица брашно, 100 гр. натрошено краве сирене.
Приготвяне:
Разбийте маслото и брашното добре с дървена лъжица. Добавете ситно нарязания кромид лук и изсипете сместа в намазан с олио съд за микровълнова фурна. Почистете гъбите, измийте ги със студена вода и ги нарежете на филийки. Поръсете ги с лимоновия сок и ги сложете при лука. Разбъркайте и задушете 6 -8 минути при 600 вата. Сметаната, счукания бял пипер, индийското орехче, захарта, солта, магданоза и бялото вино разбъркайте добре и изсипете върху гъбите. Поръсете с натрошеното сирене и варете 5 - 6 минути при 600 вата. Две минути преди края разбъркайте и доварете.