Наденица с картофи
4 сурови наденици , 4 картофа , 2 зелени чушка , 2 домата , 1 глава лук , 4-5 стръка магданоз , 1 ч. л. риган , 1/2 ч. л. чубрица , 1-2 с. л. олио , сол на вкус
Приготвяне:
Надениците се поставят в кръгла йенска тенджерка с капак. Леко се пробождат. Поставят се в микровълновата фурна. Задушават се 7-8 минути на пълната мощност на фурната. Лукът и чушките се наситняват. Картофите се нарязват на колелца.Готовите наденици се изваждат в чиния. Отделеният сос се изхвърля. В тенджерата се налива олиото, добавят се нарязаните зеленчуци и се слага в микровълновата фурна. Задушава се под капак 2 минути. След това върху задушените зеленчуци се нареждат картофите. Налива се 1 кафена чаша вода. Ври 10-15 минути на пълната мощност на микровълновата фурна.Доматите, магданозът, солта, риганът и чубрицата се смилат с кухненския робот. Надениците са подреждат върху готовите зеленчуци. Заливат се с доматената салца. Съдът се затваря и яденето се задушава още 3-4 минути на пълна мощност на микровълновата фурна.