Рецепти за ястия с тиква

вход през zajenata.bg
108641

Десерт с тиква

около един килограм тиква цигулка
2-3 супени лъжици захар
1 ванилия
За глазурата:
80 – 100 г краве масло
2 суп. лъж. захар
1 суп. лъж. какао
2 суп. лъж. прясно мляко (може и вода)
1 суп. лъж. брашно
Приготвяне:
Почистената и нарязана тиква поставяме в тавичка с малко вода. Поръсваме със захар и ванилия. Печем във фурната до готовност. Изваждаме и оставяме да изстине.
През това време приготвяме глазурата. В малък съд загряваме маслото. Прибавяме захарта, какаото и прясното мляко . Разбъркваме да се получи еднородна смес и когато заври отстраняваме от котлона. Разбиваме брашното с малко вода на кашичка и внимателно изсипваме в какаовата смес. Слагаме отново на огъня да заври, като непрекъснато разбъркваме, за да се сгъсти.
Изстиналата тиква нарязваме на кубчета. Поставяме в десертни купички и поливаме с топлата какаова глазура. Преди поднасяне гарнираме с разбита сметана и орехи.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft