Рецепти за ястия с тиква

вход през zajenata.bg
108671

Тиква с карамел

половин тиква-цигулка (според големината на тавата може повече или по-малко)
1 литър прясно мляко
2 ч. ч. захар
1 ч. л. ромова есенция (може и друг аромат по избор)
1 к. л. канела
100 г орехи
100 г брашно
4-5 яйца
Приготвяне:
Тиквата се обелва и се нарязва на малки правоъгълни парчета . Всяко от тях се овалва в брашно. Половината захар се карамелизира в тавата. Върху нея се нареждат кубчетата тиква като плочки домино, върху дългата страна на правоъгълника (изправени, като височината им трябва да съвпада приблизително с височината на тавата). Залива се със смес за крем карамел направена от прясното мляко, яйцата и останалата захар, като вътре се добавят есенцията, орехите (нарязани на ситно) и канелата. Пече се докато хване тъмно кафява коричка.
Сервира се обърнато с карамела нагоре, като по желание може да се гарнира със сметана или ванилов сладолед.
 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft