Сладкиш с тиква, канела и сметана
Тиква с карамел
Тиквена супа
Пудинг с ябълки и тиква
Десерт с тиква
Сладкиш с тиква
Тиквеник с готови кори
Тиква с прясно мляко
Тиква с орехи
Пай от тиква
Тиквеник с готови кори
Най-добре е корите да са точени, но аз използвам за по-набързо 1 пакет готови кори за баница
500 г настъргана тиква
2 ч. ч. захар
1 ч. ч. счукани орехи
1/2 ч. ч. олио
1 с. л. канела
1 к. ч. вода
Приготвяне: В купа се смесват добре настърганата тиква, захарта, орехите и канелата.
Взема се една кора, намазва се с малко олио и се посипва с 2 с. л. от тиквената смес. Навива се на руло и се подрежда на охлюв. Така приготвените кори се редят в кръгла намазнена тава.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 мин.
Още докато е горещ се наръсва обилно с водата и се загъва с кърпа, за да се задуши и омекне.
Хапва се охладен и с удоволствие от цялото семейство и всички гости.
Вкусни рецепти
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари