Рецепти за ястия с тиква

вход през zajenata.bg
108641

Тиквеник с готови кори

Най-добре е корите да са точени, но аз използвам за по-набързо 1 пакет готови кори за баница
500 г настъргана тиква
2 ч. ч. захар
1 ч. ч. счукани орехи
1/2 ч. ч. олио
1 с. л. канела
1 к. ч. вода
Приготвяне: В купа се смесват добре настърганата тиква, захарта, орехите и канелата.
Взема се една кора, намазва се с малко олио и се посипва с 2 с. л. от тиквената смес. Навива се на руло и се подрежда на охлюв. Така приготвените кори се редят в кръгла намазнена тава.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 мин.
Още докато е горещ се наръсва обилно с водата и се загъва с кърпа, за да се задуши и омекне.
Хапва се охладен и с удоволствие от цялото семейство и всички гости. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft