Бързи и леки ястия рецепти

вход през zajenata.bg
264270

Диетични кюфтенца

киноа - 100 г

зехтин - 2 с.л.
лук - 1 глава
чесън - 2 скилидки
картофи - 200 г настъргани едро
яйца - 2 броя
овесени ядки - 2 с.л. смлени
брашно - 2 с.л. нахутено или царевично
тофу - 120 г на кубчета
босилек
мащерка
сол
черен пипер
бял пипер
мазнина - за пържене

Сварете киноата в 250 мл вода за 15-18 минути или докато абсорбира течността и я оставете да изстине. В дълбок тиган загрейте зехтина и запържете скълцаните лук, чесън за 3-4 минути. Добавете настъргания картоф и овкусете със сол и пипер. След няколко минути бъркане, снемете от котлона и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата в голяма купа и към тях прибавете овесените ядки, тофуто, босилек и мащерката. Хубаво объркайте и добавете картофената смес и киноата. При нужда овкусете с още подправки и объркайте с брашното от нахут.

Оставете сместа в хладилник за 10 минути. След това с влажни ръце оформете 12 приплеснати топки.

Загрейте мазнина в незалепващ тиган и пускайте веган кюфтенцата да се изпържат равномерно от двете страни. Пърженето отнема 3-4 минути от всяка страна, като се обръщат много внимателно. 

1
2 3 4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft