Мусака със спанак
Необходими продукти: 1 кг. спанак, 2 гл. лук, 3 моркова, 3 домата, 1 зеленчуков бульон, 1 ч. ориз, 250 гр. сирене, олио и черен пипер.
Необходими продукти за застройката: 2 яйца и 1 кофичка кисело мляко
Начина на приготвяне:
Почистете и нарежете спанака, а след това го попарете във вряща вода. Извадете го и го оставете да се отцеди и го задушете в малко мазнина. След това можете да го извадите, а в същата мазнина да запържите лука. Добавете и настърганите моркови, доматите и ориза, разбъркайте добре и залейте с чаша вода, в която предварително сте разтворили зеленчуковия бульон. Ястието трябва да поври около 5-6 минути. Свалете от огъня и добавете към него спанака, черния пипер и натрошеното сирене. Изсипете всичко в тавичка, добавете 1-2 чашки вода и запечете във фурната за около 30-40 минути.
От яйцата и киселото мляко направете застройка и залейте мусаката, след което я запечете отново за да се получи хрупкава коричка.