Домашен дюнер
Едно от най-лесните ястия е домашният дюнер, който се приготвя бързо и лесно, когато искате да се насладите на този вид храна. Нарежете на ситно зеле, настържете моркови и краставици, нарежете на ситно сварено пилешко месо или шунка.
Добавете майонеза и кетчуп, както и сол на вкус. Загърнете цялата тази вкусотия в арабско хлебче, стоплете една-две минути в микровълновата и дюнерът ви е готов.
Специалитетът за вечеря в гювечета става малко по-бавно, но резултатът е невероятен. Сваряват се картофи, обелват се и се нарязват на ситно.
Дъното на гювечетата се намазва с майонеза, отгоре се нареждат картофите, поръсват се с подправки, добавят се мариновани гъби или нарязани зеленчуци по избор и се залива с майонеза. По желание в гювечето може да добавите малко доматено пюре, сирене или парче кашкавал. Ако добавите и някакъв вид опушено месо, цялото ястие ще придобие приятен опушен аромат. Гювечетата се пекат половин час на фурна.