Бързи и леки ястия рецепти

вход през zajenata.bg
264284
Месо по френски

Месо по френски

То е много вкусно и става бързо. Необходими са ви половин килограм картофи, които се сваряват, обелват се и се нарязват на тънки кръгчета.

Месото – около 300 грама пилешко или свинско – се нарязва на малки кубчета, смесва се с майонеза и подправки по вкус. Месото се слага в тава, намазана с мазнина.

Отгоре се нареждат картофените резенчета. Тя се залива с майонеза. Поръсва се с настърган кашкавал и отгоре се напръсква с малко майонеза, за да не изгори кашкавалът.

Друг вариант на месото по френски е по-лесен за приготвяне. 400 грама пилешко или свинско месо се нарязва на тънки дребни ивици. Смесва се с майонеза и подправки, слага се в тава с мазнина и се пече на среден огън.

За да остане месото сочно, постоянно трябва да се разбърква и от време на време да се полива с вряла вода. Горещото месо се поръсва със зелени подправки преди сервиране. 

1 2 3 4 5
6
7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft