Месо по френски
То е много вкусно и става бързо. Необходими са ви половин килограм картофи, които се сваряват, обелват се и се нарязват на тънки кръгчета.
Месото – около 300 грама пилешко или свинско – се нарязва на малки кубчета, смесва се с майонеза и подправки по вкус. Месото се слага в тава, намазана с мазнина.
Отгоре се нареждат картофените резенчета. Тя се залива с майонеза. Поръсва се с настърган кашкавал и отгоре се напръсква с малко майонеза, за да не изгори кашкавалът.
Друг вариант на месото по френски е по-лесен за приготвяне. 400 грама пилешко или свинско месо се нарязва на тънки дребни ивици. Смесва се с майонеза и подправки, слага се в тава с мазнина и се пече на среден огън.
За да остане месото сочно, постоянно трябва да се разбърква и от време на време да се полива с вряла вода. Горещото месо се поръсва със зелени подправки преди сервиране.