Задушено свинско с ориз
Продукти:
400 гр. крехко свинско месо
2 глави лук,
2 сушени пиперки,
3 с.л. растителна мазнина,
магданоз
сол.
Приготвяне:
Месото нарязваме на едри хапки.
Оризът измиваме и оставяме в студена вода за 10 мин.
Лукът нарязваме на дребно, пиперките на едро.
В сгорещена мазнина, запържваме месото до порозовяване от всички страни.
Добавяме лукът и разбъркваме.
Добавяме оризът и запържваме за няколко секунди.
Добавяме останалите съставки и заливаме с 2,5ч.ч. гореща вода.
Разбъркваме и захлупваме с капак.
Намаляваме котлона на ниска степен/4/ и варим 12-15 мин.
Изваждаме, внимателно разбъркваме с вилица, покриваме с памучна кърпа и отново захлупваме плътно с капакът.
Оставяме така най-малко 20 мин.
Сервираме поръсен с магданоз.