Свинско с ориз и грах рецепта
- 1 кг.грах - 1 консерва голяма, ориз - към 400 - 500 г, лук - 3 - 4 глави, средни чушки - 2 броя, мазнина - 60 мл , олио , червен пипер - 1 к.л., черен пипер - на вкус , къри - на вкус
Нарежете свинското на хапки. Загрейте мазнината и сложете месото да се запържи до лек загар. Малко преди да е готово, добавете накълцания ситно лук, а след малко и нарязаните чушки. Разбъркайте и запържете за още 5-10 минути.
Изплакнете ориза и отцедете граха. Смесете ги в голяма тава и сипете запърженото свинско със зеленчуците. Разбъркайте и овкусете със сол, черен и червен пипер, малко кимион и къри.
Долейте топла вода до ръба на тавата и сложете ястието да се изпече на 200 градуса загряна фурна, докато оризът абсорбира течността. Поднесете свинското с грах и ориз топло.