Ризото със свинско и зеленчуци
орз и - 300 г свинско месо - 200 г от бут, масло - 90 г, зеленчуци - 300 г нарязани и сварени моркови, грах и др. по желание, лук - 150 г, къри - 1 ч.л.бульон - 1 кубче зеленчуков (или сос Уорчестър)черен пипер, сол
яйца - 2 - 3 броя за 1 омлет, краставици , домати , маруля , зеленчуци - стерилизирани, по избор
Сипете изплакнатия ориз във вряща подсолена вода и го варете до омекване. След това го отцедете в гевгир. Нарежете лука на колелца, месото на малки кубченца и ги изпържете за около 15 минути в половината масло.
Добавете останалото масло и ½ от ориза, черен пипер, сол, къри, полейте с разтворения в малко гореща вода бульон или само сос Уорчестър. Задушете на тих огън до омекване на месото.
Добавете зеленчуците и останалия ориз, добре разбъркайте. Щом оризът и месото са готови, прехвърлете в голяма чиния. Украсете с изпържения омлет, нарязан на ивички, нарязан домат и поднесете с гарнитура от маруля, краставци и стерилизирани зеленчуци.