Свински хапки върху ориз
За свинските хапки :
500гр. свинско месо
3 големи глави лук
4-5 с.л. соев сос
сол
черен и червен пипер
чубрица
кимион
за ориза:
1 ч.ч ориз
2 ч.ч вода
сол на вкус или кубче бульон
2 с.л масло
Приготвяне:
На месото:
Свинското месо се нарежете на малки хапки, а лука на тънки ивици. Запържете в малко мазнина докато месото промени цвета си. Налейте около 500 - 600 мл. вода, прибавете и соевият сос и оставете да поври за около 30 - 40 мин. Прибавете подправките и оставете на слаб огън докато водата изври или докато месото се сготви напълно.
На ориза :
Кипнете водата и добавете солта и олиото. Почистете ориза много добре, последната вода, в която сте го измили трябва да е бистра. Добавете ориза във врящата вода и намалете котлона на най - ниската степен, захлупете с капака, но все пак да взима малко въздух. Не го бъркайте. Когато видите, че няма вода в тенджерата, отместете и оставете за няколко минути да е захлупен. По този начин става чудесен ориза и не се слепва.
Когато сервирате поставете на дъното на чинията от ориза, а върху него разпределете месото.
Да ви е сладко!