Свински врат рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Запечен свински врат с картофи
456673

Запечен свински врат с картофи

Продукти:

свински врат цяло парче около 1,5 кг, 2 с. л. горчица, подправки - кимион, черен пипер, риган, мащерка, червен пипер, 200 мл бира; За глазиране: 1 ч.л. горчица, 1 с. л. мед, 1 с. л. кетчуп; Допълнително: 1 кг картофи

Месото се намазва с горчицата. Останалите подправки се смесват, разстилат се върху дъската за рязане и цялото парче месо се овалва много добре в тях
прехвърля се в съда за печене, ако има време се оставя да престои така в хладилник

Ако не, съдът се затваря с капак или алуминиево фолио и се пече първоначално за 10 минути на силна фурна - 220 С, намалява се на 180 С, добавя се бирата и се пече за 1 час и 30 мин. Трябва да се внимава бирата да не е от хладилника, че съдът , ако е стъклен или глинен, може да се спука.

Открива се и се маже с глазурата (всичко е смесено предварително в чашка)
картофите се белят, нарязват се на кръгчета и се слагат около месото,
запича се за 15 - 20 минути до златисто или докато са готови картофите
оставя се да изстине за 10-15 минути, месото се изважда в отделна голяма чиния (плато) и се нарязва с остър нож. Сервира се с картофите , залято с отделения сос 

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft