Свински врат пълнен
свински врат - 2 кг
сол
черен пипер
вино - 1 - 2 с.л.
чесън - 4 - 5 скилидки
гъби - 300 г
лук - 1 малка глава
бекон - 150 г
магданоз - няколко клонки
олио - 60 мл
Парчето свински врат разрежете с остър нож на тънък лист, който се разгръща от цялото парче. Поръсете местото отвсякъде със сол и черен пипер, скълцан чесън и го намажете с вино.
Докато месото престоява, запържете скълцаните ситно бекон, лук и гъби. Щом се запържат, ги овкусете с подправки.
Разпределете по дължината на месото плънката и завйте на руло, което трябва да завържете с конец.
Загрейте олиото и запържете месото от всички страни, колкото да се запечата, за да остане сочно по време на печене.
Изпечете пълнения свински врат в подмазнена тава до готовност. Поднесете го с гарнитура по избор.