Свински врат с картофи на фурна
свинско месо - 1, 5 кг свински врат , цяло парче
чесън - 1 глава
сол
червен пирер
черен пипер
горчица
сушена салвия
моркови - 1 брой, по желание
картофи - 5 броя
олио - 7 - 8 с.л.
вино - 1 ч.ч.
Почистете свинското и го шпиковайте със скилидки чесън, като добре го осолите и поръсите с черен пипер.
Натрийте го добре и с останалите подправки, като леко го и намазните. Сложете го в съд с капак да престои в хладилник за 1 денонощие.
След това се премества в намазнена тава, долива се една чаша вино и се слага да се пече под фолио за около 1 час на 200 градуса.
След това го полейте със соса от тавата. Добавете почистените и нарязани по-едро морков и картофи.
Може да добавите и лук по желание. Покрийте отново с фолиото и сложете да се пече още 1 час.
Махнете накрая фолиото и полейте пак със сос. Запечете за още 10-ина минути, за да хване отгоре коричка.