Зеленчуци на тиган
2 с. л. зехтин
1 червена чушка
2 картофа
1 малка глава червен лук
1 морков
125 мл (1/2 ч. ч.) сухо бяло вино
2 ч. л. сух риган
сол
смлян черен пипер
• Зеленчуците се почистват и измиват.
• Чушката и морковът се нарязват на ивички, а картофите на тънки резени.
• Лукът се нарязва на четвъртинки, след което се разделя на люспи.
• Зехтинът се сгорещява в голям тиган.
• Прибавят се всички зеленчуци наведнъж.
• Овкусяват се със сол и черен пипер на вкус.
• Зеленчуците се пържат 15 минути на силен огън, като се разбъркват често.
• Сипва се виното и ястието се готви, докато се изпари виното.
• Огънят се намалява на среден, а зеленчуците се поръсват с риган.
• Готвят се още 5 минути или до готовност на картофите.
• Тиганът се сваля от котлона и зеленчуците се разпределят в 2 чинии и се поднасят.