Пържоли на тиган
2 пържоли (котлет или врат по избор)
2 глави лук
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица масло
парче топено сирене (по желание и на вкус)
сол и млян черен пипер на вкус
1. Лукът се нарязва на полумесеци;
2. Пържолите се изтъняват, като се начукватс дървено чукче, като за целта се поставят между два листа домакинско фолио;
3. Поръсват се с черния пипер от двете страни и се подреждат в подходящ със, като между тях се ръси от нарязания лук;
4. Похлупват се (или се завиват отгоре с фолио) и така се оставят да престоят час-два в хладилника;
5. След това се почистват от лука и се пържат на умерено силен котлон до зачервяване (в началото под похлупак);
6. Лукът в който са отлежавали пържолите се запържва след тях в същият тиган с останалата мазнина;
7. В последният момент се добавя и маслото за вкус и топеното сирене;
8. Сервират се поръсени със запържения лук със сиренето.