Бързи идеи за вечеря на тиган

вход през zajenata.bg
240733

Пъстърва на тиган

2 пъстърви ( две порции)
2 скилидки чесън, пресован
сол
босилек, сух, 1 ч. л.
1 ч. л черен пипер
1/2 лимон
600 г. масло
200 г. царевично брашно, може и пшенично

Рибата се почиства и измива.

Смесват се сухите подправки ( чесън, босилек, сол и черен пипер), прибавя се сокът от половин лимон към тях и с получената смес се натриват пъстървите. Увиват се във фолио и се оставят около половин час за да се овкусят.
След това ги овалваме в брашно.

Загряваме маслото в тиган и рибата се пържи от двете странии за около 5 минути от всяка страна до златисто-кафяво. Сервира се с резанчета лимон за още по-свеж вкус.

Чудно вкусно става, ако се съчетае със салата от розови домати, пресен накъсан босилек и зехтин.
И чаша бяло, студено вино!
 

1 2 3 4 5 6
7
8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft