Бързи и вкусни рецепти с тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да си направим плакия от тиквички
3523122

Как да си направим плакия от тиквички

Продукти:
800 г тиквички (картофи) или 400 г тиквички и 400 г картофи
2 бр. моркови
1/2 глава целина
2 връзки зелен лук
2-3 стръка пресен чесън
4-5 бр. домати
1 с.л. брашно
15-20 бр. маслини
1 дафинов лист
по 1/2 връзка магданоз и копър
1 бр. лимон
1/2 ч.ч. олио
черен пипер, сол

Приготвяне:

Морковите и целината се нарязват на ситно (или настъргват на едро ренде) и се задушават до омекване с щипка сол и 2 с.л. олио, като по време на задушаването се добавят 2-3 с.л. топла вода. Тиквичките се остъргват, нарязват се на кръгчета и се посоляват, след което се нареждат керемидообразно в намазана с олио тава (аз наредих кръгче тиквичка, кръгче картоф и т.н.). Поръсват се с черен пипер. Прибавят се парченца дафинов лист и почистените от костилките маслини. Върху тях се слагат задушените корени, смесени със ситно нарязаните лук, магданоз и копър. Покриват се с филийки от доматите и лимона, посоляват се и се заливат с останалото олио. Ястието се слага за 15 минути в гореща фурна, след което се залива с 1/2 ч.ч. гореща вода и се пече още 15 минути (ако се готви с картофи или смесено, времето се удължава). Брашното се размива в малко студена вода, разрежда се с течност от ястието до 1 ч.ч. и се прибавя. Пече се още 5-6 минути.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft