Капама за Нова година
пилешко месо (филе или пилешки пържоли от бут)
свинско месо (нарязано на пържоли)
телешко месо
наденица
бекон
сметана
пушено сирене
1 чаша бяло вино
гъби
Пилешкото, свинското и телешкото месо се оформят на пържоли, начукват се леко и се овкусяват с черен пипер и сол
Овалват се в брашно и се запържват леко в мазнина.
В глинен съд се нареждат ред телешко, гъби, пушено сирене, пилешко, пак гъби и сирене, свинско, гъби и сирене, наденица и се завършва с бекон.
Залива се със сметаната и виното и се пече захлупено 1 1/2 – 2 часа.
Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"
Коментар: Леле, д'ете, да не пишеш таквизи глупости. Това не е капама, това е измишльотина. Ела у Банско, па речи отатък Глазне (реката) – па да видиш що е капама.