15 Юни 2012
486786
Задушени пресни картофки и зеленчуци
Картофи на фурна с тиквички
Огретен от картофи
Яхния с пресни картофи
Грах с картофи
Печени картофи а ла Жак Пепен
Пикантни картофи с бира
Картофи на фурна с гъби и топено сирене
Картофи на фурна със сметана
Картофени кюфтета със сиренце
Вкусни картофки по Панагюрски
Картофени кюфтета със сиренце
Картофени кюфтенца с лук и сирене
Продукти:
1.5-2 кг картофи
200-350 г сирене
1 глава лук
3 бр. яйца
чубрица
сол
майорана
черен пипер
олио за пържене
брашно за овалване
чесън
Приготвяне
Обелват се картофите и се сваряват в леко подсолена вода с 2-3 скилидки чесън - само за лек аромат. След това се намачкват или се пасират, прибавят се натрошеното сирене, настъргания лук и подправките. Омесва се всичко и се прибавят 1 бр. яйце и 1 бр. жълтък и сместа се омесва добре. Оставя се да престои 1 час. Правят се топки и се овалват в брашно, а после в добре разбития белтък и другото яйце. Пържат се в сгорещено олио или се пекат в намаслена тава в умерена фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари