2 Ноември 2012
1506858
Рецепта за бързи катми
Катми със сода
Катми без яйца
Марудници по родопски
Катми със суха мая
Лесни катми
Катми по родопски
Катми на сач
Традиционна рецепта за катми
Катми без яйца
брашно - 1 ½ ч.ч. типово
вода - 2 ч.ч. топла
мая - 15 г
захар - 3 ч.л.
сол - 1 к.л.
олио - 1 с.л.
масло - за намазване на катмите и тигана
Размийте маята с 1 ч.л. захар и половин чаша хладка вода. Изчакайте да шупне. Разбъркайте брашното с чаша хладка вода, захарта и сол и добавете шупналата мая. Сипете 1 с.л. олио и оставете на топло да втаса. Трябва да увеличи доста добре обема си и да стане на шупли.
Загрейте добре намазнен тиган и излейте 1 голям черпак от тестото. Трябва да е дебела поне 6 мм. Щом стане на сухи дупчици, обърнете катмата. Готовите катми се мажат с масло и се поднасят със сладка или солена гарнитура.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари