Как се правят катми

вход през zajenata.bg
1506395

Рецепта за бързи катми

около 500 г брашно

700 мл топла вода

ч.л. сол

ч.л. захар

30 г мая

1 жълтък за мазане на сача

около 100 г масло за мазане на катмите

Маята се размива с малко хладка вода и към нея се прибавят всички останали продукти. Разбъркват се хубаво и се приготвя тесто като гъста боза, което се оставя да втаса - обемът му ще се увеличи поне 2-3 пъти и става на големи шупли. Разбърква се.

За всяка катма сачът се намазва с парче ябълка или лук (набодени на вилица), потопени в разбит жълтък. Гребва се с черпак и се сипва в нагорещения и намазан сач - така че дебелината да стане поне 6-8 мм. Когато цялата кора стане на шупли и се вижда, че няма сурово тесто отгоре, с лопатка се отлепя и обръща. Запича се за около минута и от другата страна. Веднага след изпичането катмите се намазват с масло.

Поръсват се по желание с шарена сол, сирене и кашкавал. Или с мед. Въпрос на вкус.

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft