2 Ноември 2012
1506850
Рецепта за бързи катми
Катми със сода
Катми без яйца
Марудници по родопски
Катми със суха мая
Лесни катми
Катми по родопски
Катми на сач
Традиционна рецепта за катми
Традиционна рецепта за катми
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 кофичка вода
1 щипка сол
1 ч.л. захар
1/2 кубче мая за хляб,
брашно, така че сместа да е по-гъста от боза
От продуктите се приготвя тесто, което да е по-гъста от боза. Тестото се оставя да втаса на топло, за около половин час.
Катмите се пекат на сач ( става и на тефлонов тиган, в който се приготвят палачинките)
В тигана се капва каока мазнина и се сипва черпак от сместа. Катмите се пекат на умерен огън.
Когато по катмата започнат да се издават навсякъде мехурчета или по точно дупчици, катмата се обръща и се пече и от др. страна до готовност.
Катмите се слагат в чиния за сервиране, една върху друга, с една и съща стрна, като се намазват с масло помежду си.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари