21 Януари 2013
337517
Зрял боб с кайма плакия
Лазаня с кайма
Руло от кайма
Кюфтета с подправки и бисквити
Пълнени шницели
Супа топчета
Кюфтета с мастика
Кюфтета с кашкавал
Люти кюфтета
Кюфтета с подправки и бисквити
мазнина - пилешка 1/4 ч.ч.
брашно - картофено 2 с.л.
вода - 4 ч.ч.
мента - 3 пресни листа
шафран - 1 с.л.
сол - 1 1/2 ч.л.
лук - 2 глава нарязан на ситно
чесън - 7 скилидки
кайма - 1/2 кг.
яйца - 2 бр. разбити
кориандър - семена 2 с.л. смлени
черен пипер - 1 с.л. смлян
бисквити - солени 1 ч. натрошени
Разтопете мазнината и запържете брашното в нея докато покафенее. Прибавете картофеното брашно, водата, листата мента, шафрана, щипка сол, 1 глава лук и 4 скилидки чесън и ги оставете да заврат. Бъркайте от време на време.
Междувременно пригответе кюфтенцата. Омесете добре всички съставки. Кюфтенцата трябва да бъдат с големината на орех. Оставете ги да поврат 30-40 мин. в соса докато месото се свари.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари