Рецепти с кайма

вход през zajenata.bg
337517

Люти кюфтета

кайма - смес 60% телешко 20% свинско 20% говеждо - 1 кг

яйца - 4 бр. пресни
магданоз - 1/2 връзка
лук - 1/2 главичка жълт кромид
сода - 1 кафена лъжичка на 1 кг кайма, бикарбонат
кашкавал - 150 г настърган
люти чушки - 1 бр. нарязана на ситно и почистена от семето
галета - 1 кафена чашка на 1 кг кайма
бяло вино - 1 кафена чашка сухо на 1 кг кайма
олио - количество за намазване на каймата отгоре

Измесваме добре телешкото, свинското, говеждото. Към полученото количество кайма прибавяме яйцата и отново омесваме добре. Лука нарязваме на дребно. Слагаме содата и настъргания кашкавал и отново месим.

Добавяме лука, лютата чушка, галетата и сипваме чашката с вино. Отново месим добре докато каймата стане като тесто
Горния пласт на каймата намазваме с малко олио за да не съхне.

Оставяме каймата/прат/ да престои 24-48 часа, след което от сместа оформяме кюфтета по около 70-80 гр, които печем на предварително намазана с мазнина скара. По време на печенето обръщаме кюфтетата по-често, като се стремим да се изпекат равномерно от всякъде 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft