Козунак на плитка рецепти за Великден

вход през zajenata.bg
185936

Лесен козунак на плитка

* 4-5 бр. яйца
* 1 и 1/2 ч.ч. захар
* 1/2 ч.ч. олио или мас
* 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
* 1.5 кг брашно
* 42 г мая

Продуктите се смесват добре със затопленото мляко и се слага маята. Меси се много добре, докато започне да пука и да прави мехурчета. Обема се увеличава около 3 пъти. Хубаво е да се премеси още веднъж и да се направи във формите в която ще се пече. И пак втасва около 2 часа. Отгоре се маже с разбито яйце и се посипва със захар. Пече се около 40-45 минути при 200 С, като задължително се пробва дали се е опекъл с клечка за зъби, защото може да се получи хубава препечена кора и клисав козунак.
Може да се разточват ленти, в които да се сложат орехи и стафиди, увиват се и след това по три се сплитат на плитка.
За руло се маже с мармалад, орехи и малко канела, посипва се със сусам и маково семе.
 

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft