7 Април 2012
186089
![Постен козунак с тиква](https://i.zajenata.bg/images/1/big_48a54a12da6fbdeb405abf9759ba6ec1.jpg)
Козунак и козуначни кифлички на плитка
Тъмен козунак подходящ за диабетици
Лесен козунак на плитка
Великденски козунак с шоколад и стафиди
Шарен козунак на плитка
Постен козунак с тиква
Козунак на плитка
Великденски козунак на плитка
Козунаци на плитка
Постен козунак с тиква
* 400 г сварена тиква
* 1-2 ч.ч. захар
* 100 г маргарин или масло
* 14 г суха мая
* 1 кг брашно (малко повече)
* щипка сол
В брашното се слагат захарта, сварената тиква и разтопения маргарин. В отделна купа се разтваря маята в част от водата, в която е вряла тиквата, 1 с.л. захар и малко брашно и се оставя за не повече от 10 минути. След като маята шупне, се излива при останалите продукти и се измесва тестото. Оставя се да втаса, докато удвои обема си (около половин час). След това се премесва отново и се сплита на плитка, слага се в тавата, в която ще се пече (намазана с олио) и се оставя да втаса отново. Пече се на 180-200 С около 30 минути (проверява се с клечка). Преди да се сложи във фурната, се поръсва със захар.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари