22 Април 2012
237935
Спанак с яйца на фурна ПОНЕДЕЛНИК
Пилешко с бял ориз ПОНЕДЕЛНИК
Свинска кавърма ВТОРНИК
Печени картофи а ла Жак Пепен ВТОРНИК
Печен лук по Холандски СРЯДА
Скумрия със зеленчуци СРЯДА
Шарена вкусотия ЧЕТВЪРТЪК
Леща яхния в гювеч ЧЕТВЪРТЪК
Печен миш-маш ПЕТЪК
Пържени кюфтета ПЕТЪК
Леща яхния в гювеч ЧЕТВЪРТЪК
* 250 г леща
* 1 глава лук
* 1 бр. морков
* 4-5 скилидки чесън
* чубрица, сол
* 3 с.л. олио
* червен припер или доматено пюре размито с малко вода
Лука нарязвам на едро, моркова на дребно. Измивам лещата, че има люспички по нея. Слагам лука и морковите в гювеч, прибавям лещата, наливам вода колко да покрие всичко и слагам във фурната да се пече за около 5-10 минути на 180 С, след това го изваждам и слагам размитото дом. пюре или червен пипер, чесъна на едро, олиото, чубрицата и хубаво разбърквам. Ако е нужно се долива още вода, осолява се и отново се слага във фурната да пече под капак за около 15-20 минути на 100С, а ако имате време може и на 50С. Колкото по-бавно се пече, толкова по-хубаво става.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари