22 Април 2012
237918
Спанак с яйца на фурна ПОНЕДЕЛНИК
Пилешко с бял ориз ПОНЕДЕЛНИК
Свинска кавърма ВТОРНИК
Печени картофи а ла Жак Пепен ВТОРНИК
Печен лук по Холандски СРЯДА
Скумрия със зеленчуци СРЯДА
Шарена вкусотия ЧЕТВЪРТЪК
Леща яхния в гювеч ЧЕТВЪРТЪК
Печен миш-маш ПЕТЪК
Пържени кюфтета ПЕТЪК
Печен лук по Холандски СРЯДА
* 4-5 филии бял хляб
* 500 г пресен кромид лук
* 1 бр. яйце
* 2 ч.ч. (400 мл) прясно мляко или 1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко и 1 ч.ч. (200 мл) сметана
* 50 г бекон
* кашкавал
* мазнина
* сол
* черен пипер
Лукът се почиства и се нарязва ситно. Вари се и полуготов, се оставя да се изцеди. В намазана с мазнина тавичка се поставят напоените с мляко филии бял хляб и лукът се изсипва върху тях. Яйцето се разбива с втората чаша мляко (или сметаната), подправя се със сол и пипер, размесва се със ситно нарязаният бекон и всичко се изсипва върху лука. Настърганият кашкавал се поръсва отгоре. Пече се на фурна около 20 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари