22 Април 2012
237918
Спанак с яйца на фурна ПОНЕДЕЛНИК
Пилешко с бял ориз ПОНЕДЕЛНИК
Свинска кавърма ВТОРНИК
Печени картофи а ла Жак Пепен ВТОРНИК
Печен лук по Холандски СРЯДА
Скумрия със зеленчуци СРЯДА
Шарена вкусотия ЧЕТВЪРТЪК
Леща яхния в гювеч ЧЕТВЪРТЪК
Печен миш-маш ПЕТЪК
Пържени кюфтета ПЕТЪК
Спанак с яйца на фурна ПОНЕДЕЛНИК
* 1 кг спанак
* 1 глава лук
* 60 г масло или олио
* 2 с.л. брашно
* 1 ч.л. червен пипер
* 1 с.л. доматено пюре
* сол
* черен пипер
* 8 бр. яйца (по 2 яйца на порция)
Нарязаният на ситно лук се задушава. Когато стане прозрачен се прибавя брашното и задушаването продължава, докато брашното порозовее. Добавят се червения пипер, доматеното пюре и нарязаният на тънки ивици спанак. Когато омекне, се изсипва в тавичка, посолява се и се залива с топла вода, до половината от височината на спанака. Пече се в загрята фурна и когато се позапече се изважда. С помощта на лъжица се правят гнезда, в които внимателно се слагат суровите яйца. Върху всяко се слага сол и черен пипер и пак се връща във фурната, да се запекат яйцата.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари