Любовен сладкиш
200 г масло
250 г какао
250 г течен шоколад
3 бр. яйца
200 г захар
150 г брашно
10-12 бр. бишкоти
2 бр. ябълки
сладко от ягоди
20 г бакпулвер (2 пакетчета)
Как да го приготвим
Нарязваме двете ябълки на малки кубчета и ги слагаме в тавичката (където ще печем сладкиша) на слаб котлон с 50 г масло и малко захар да омекнат. Върху задушените ябълки се нареждат бишкотите - не са плътно една до друга, а в зависимост от тавичката, произволно с разстояние между тях. В свободното място между бишкотите се слага сладко от ягоди. След това разбиваме последователно яйцата със захарта прибавяме маслото, какаото, бакпулвера, течния шоколад и брашното сместа е малко по-рядка от кексово тесто, но това е целта, защото заливаме бишкотите с тази смес и след като опечем сладкиша шоколадовата смес е много пухкава и лека и много фино се съчетава с бишкотите. Печем на по-умерена фурна за около 30-45 минути.
* Това количество на продуктите е за тавичка 20-30 см. Понеже сместа е по-течна от обикновено кексово тесто и в по-малка тавичка да се пече тя попива в бишкотите.